Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΔΙΑΦΑΝΟΣ 

Από τις εκδόσεις Ωρίωνας της Θεσσαλονίκης (Αγίου Δημητρίου 12 Τ.Κ 54632) κυκλοφόρησε το βιβλίο του συμπατριώτη μας Γιάννη Κ. Κανδιλιέρη.Το βιβλίο που είναι μυθιστόρημα και τιτλοφορείται "ΔΙΑΦΑΝΟΣ" αποτελεί την πρώτη του εκδοτική προσπάθεια. 
Γιάννη θερμά συγχαρητήρια για αυτή σου την προσπάθεια.

Γιάννης Φαφούτης




Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ο ΔΗΜΟΣ  ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΛΙΜΝΙΩΤΗ ΕΘΝΙΚΟ ΗΡΩΑ  ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΑΓΓΕΛΗ ΓΩΒΙΟ 












Πραγματοποιήθηκε και φέτος την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013, η επετειακή γιορτή που διοργανώνει ο δήμος Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας για τον Εθνικό Ήρωα και Γενικό αρχηγό του Ευβοϊκού Αγώνα κατά των τούρκων  Αγγελή Ν. Γωβιό. Η γιορτή έγινε στην κεντρική πλατεία της γενέτειράς του Λίμνης, όπου από το 1911 βρίσκεται η προτομή του ήρωα.
     Φέτος η γιορτή έγινε το απόγευμα στις 8μ.μ αντί το πρωί που γινόταν μέχρι σήμερα και όπως απεδείχθη από την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου η αλλαγή αυτή ήταν πολύ σωστή. Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση με προεξάρχοντα τον π Κωνσταντίνο Λιάσκο βοηθούμενου από τον π. Ιωάννη Σεφέρη.
     Τις προσφωνήσεις και τους χαιρετισμούς έκανε ο αντιδήμαρχος Ιωάννης Στεργίου και η φιλόλογος Ευαγγελία Γ.Αποστόλου διάβασε ένα σύντομο ιστορικό του Αγγελή Γωβιού.
      Μετά τις απαγγελίες ποιημάτων σχετικών με τον Ήρωα από τον απόγονό του Στυλιανό Τζουτζά και από τον επιμελητή του Λαογραφικού Μουσείο Λίμνης Δημήτρη Αποστόλου έγινε κατάθεση στεφανιών από τον δήμαρχο κ. Ανέστη Ψαρρό, τον Υφυπουργό Παιδείας κ .Συμεών Κεδίκογλου, τον εκπρόσωπο του συνδέσμου εφέδρων αξιωματικών Ευβοίας κ. Γιώργο Βλαχάκη και την εκπρόσωπο του συνδέσμου Ελλήνων Πολιτών Φίλων και Απογόνων της Εθνικής Οργανώσεως Λέλα Καραγιάννη (Μπουμπουλίνα) κ. Νία Κομπορόζου. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και ο Εθνικός μας Ύμνος από τη Μικτή Χορωδία Λίμνης.

     Η γιορτή έκλεισε με Λιμνιώτικους παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό Σύλλογο το «ΛΥΜΝΙ».

Κείμενο - φωτογραφίες Γιάννης Φαφούτης

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013


ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΉ ΟΜΑΔΑ ΛΙΜΝΗΣ

Στο κατάμεστο κινηματοθέατρο Ελύμνιον στις 28 και στις 30 Ιουνίου 2013, παρουσιάστηκε στο κοινό της Λίμνης , κωμωδία του Ντάριο Φο «Δεν Πληρώνω».
       Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα που φέτος συμπληρώνει τρία χρόνια δραστηριότητας αποτελούμενη αυτή τη φορά από τους Άρη Παπαγγελή, Πανταζή Πανταζή, Δήμο Αντωνόπουλο, Γιώτα Γεωργίου, Κατερίνα Λιβαδειά, Χρυσούλα Αντωνοπούλου, και Ναταλία Μουτζούρη, μετά από πρόβες και κοπιαστική δουλειά που κράτησαν όλο το χειμώνα απέδωσαν θαυμάσια το έργο και καταχειροκροτήθηκαν.

     Στην προσπάθεια τους συμμετείχαν επικουρικά η εκπαιδευτικός Σοφία Αθανασιάδου, η 'Aντα Ξυνού, και η Κατερίνα Στάμου. Όπως με πληροφόρησαν τα παιδιά υπάρχει μία πρόταση για την συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που γίνεται κάθε χρόνο στη Σύρο.
Αγαπητοί φίλοι και συμπατριώτες ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ γι΄αυτό που προσφέρατε.

Γιάννης Φαφούτης