Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟΙ ΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ "ΤΟ ΛΥΜΝΙ"

Όλο το πρωινό της 26 Μαρτίου 2016 η παραλία της Λίμνης μοσχοβόλησε από τους ξεροψημένους λουκουμάδες που επιμελήθηκαν με πολύ μεράκι τα μέλη του Χορευτικού ΤοΛύμνι. Η όλη εκδήλωση συνοδεύτηκε από παραδοσιακή μουσική και έδωσε μία ξεχωριστή, χαρούμενη νότα στην παραλία. Έτσι επισκέπτες και ντόπιοι απόλαυσαν αυτό το εξαιρετικό ελληνικό έδεσμα Αξίζουν επίσης συγχαρητήρια στην κ. Ζωή Φλώκου που σηκώθηκε από τα ξημερώματα να ετοιμάσει τη ζύμη για να φουσκώσει  ώστε γύρω στις 10 το πρωί να είναι έτοιμη για ψήσιμο.





Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ

     Παρά την δυνατή βροχή που άρχισε λίγο πρίν ξεκινήσουν οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Λίμνη όσοι συμμετείχαν δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια. Εκαναν την παρέλασή τους στον κεντρικό δρόμο της Λίμνης και κατέληξαν στον στεγασμένο προαύλιο χώρο του κτιρίου Μελά, όπου είχε εγκατασταθεί  η μουσική και χόρεψαν με λάτιν και παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς μέχρι το απόγευμα. 
    Σε όλους προσφέρθηκαν από τη μεριά του Δήμου εδέσματα και άφθνο κρασί. Ολες οι άλλες εκδηλώσεις της Καθαρής Δευτέρας στη Λίμνη αναβλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας που συνεχιζόταν.

 Γιάννης φαφούτης.











Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΜΕ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ "ΤΟ ΛΥΜΝΙ"

      Πολύ μεγάλη επιτυχία είχε ο χορός που διοργάνωσε στο κοσμικό κέντρο ΤΟ ΑΣΤΡΟΝ στα Κατούνια της Λίμνης ο Χορευτικός Σύλλογος "ΤΟ ΛΥΜΝΙ" το βράδυ της Τσικνοπέμπτης. Όλη την εβδομάδα που προηγήθηκε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εργάστηκαν πολύ σοβαρά και με μεράκι και έφεραν το προσδοκούμενο αποτέλεσμα.
       Την εκδήλωσε άνοιξε ο δάσκαλος του Χορευτικού και πρόεδρος Ανδρέας Παπαγεωργίου  Πέρης ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την συμμετοχή τους ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλές αποκριές. Στη συνέχεια το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Βαγγελίτσα Μπέϊκα ευχαρίστησε εκ μέρους του Δ.Σ λέγοντας οτι η παρουσία σας μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ενημερώνοντας παράλληλα οτι θα διεξαχθεί λαχειοφόρος αγορά με πολλά και πλούσια δώρα. Κλείνονας ευχαρίστησε τα καταστήματα εντός και εκτός περιοχής που ανταποκρίθηκαν διαβάζοντας ονομαστικά όλους τους καταστηματάρχες.
      Στη συνέχεια  στην ασφυκτικά κατάμεστη αίθουσα (ήταν τόσο μεγάλη η συμμετοχή και η αννταπόκριση του κόσμου που αν υπήρχε χώρος θα συμμετείχαν άλλοι τόσοι) ακολούθησε χορός και τραγούδι από την Χριστίνα Μπελμέζου και την ορχήστρα της που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.

 Γιάννης Φαφούτης