Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

ΤΟ ΝΕΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ

     ΦΩΤΟΜΝΗΜΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ

   Με αυτό τον τίτλο κυκλοφόρησε το νέο Λεύκωμα του Ναυτικού Μουσείου της Σκιάθου. Η παρουσίαση του λευκώματος έγινε την περασμένη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 7.30 μ.μ στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Βόλου.
      Συγγραφέας του Λευκώματος ο πρόεδρος του Μουσείου Γιάννης Παρίσης, βετεράνος πλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού και βαθύς γνώστης της Ελληνικής και Σκιαθίτικης ναυτικής ιστορίας. Το λεύκωμα είναι αποτέλεσμα πολύχρονου μόχθου του συγγραφέα και είναι έργο, προσφορά προς τη γενέτειρά του, τη Σκιάθο και τους κατοίκους της.
   Την παρουσίαση έκαναν η Ντίνα Αδαμοπούλου, ιστορικός και διευθύντρια του Ναυτικού Μουσείου- Αρχείου Ύδρας, ο δημοσιογράφος της Καθημερινής Νίκος Βατόπουλος, και ο φωτογράφος ερευνητής Γιάννης Φαφούτης.
    Την εκδήλωση έκλεισε ο συγγραφέας του λευκώματος και πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Σκιάθου καπετάν Γιάννης Παρίσσης.
     Χαιρετισμούς απηύθηναν ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τσούμας, ο δρ. Αλέξανδρος Καπανιάρης εκ μέρους του συλλόγου Μαγνήτων Κιβωτός και ο κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης    εκ μέρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την εκδήλωση συντόνησε η εξαίρετη δημοσιογράφος κ. Ροσσάνα Πώποτα.
   
    Γιάννης Φαφούτης.