Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΉ ΗΜΕΡΙΔΑ

     Με μεγάλη επιτυχία έληξαν οι εργασίες της αρχαιολογικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 31  Μαίου 2014. Η ημερίδα έλαβε χώρα στην αίθουσα Συνεδρίων «Εύβοια» του ιστορικού ξενοδοχείου Θερμαι Σύλλα στα  Λουτρά της Αιδηψού και διήρκεσε  από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 10μ.μ. Θέμα της ημερίδας «Ο Αρχαίος Κόσμος της Βόρειας Εύβοιας και η επιρροή του στον 21ο αιώνα».
     Είκοσι ένας (21) έλληνες και ξένοι εισηγητές  με δέκα εννέα (19) θεματικές ενότητες ταξίδευσαν το πολυπληθές ακροατήριο μέσα στο χρόνο προσφέροντας το αποτέλεσμα του πολύχρονου μόχθου τους.
     Των εισηγήσεων προηγήθηκαν  σύντομοι χαιρετισμοί από τον αρχιερατικό επίτροπο Αιδηψίων π. Ηλία Ευθυμιόπουλο, από την έφορο της ΙΑ εφορείας αρχαιοτήτων νομού Ευβοίας κ. Καλαμαρά, τους νεοεκλεγέντες δημάρχους Ιστιαίας Αιδηψού κ. Λίνας Ευσταθίου, Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας  κ. Χρήστο Καλυβιώτη, της προέδρου του εξωραϊστικού συλλόγου Ωραιών κ. Δήμητρα Μανούκα και του αρχαιολόγου Άγγελου Ριτσώνη.
     Όλοι εξήραν τους διοργανωτές για την προσπάθεια που κατέβαλαν για τη δημιουργία αυτής της τόσο σημαντικής για την ιστορία της βορειοκεντρικής Εύβοιας εκδήλωση και δήλωσαν ότι θα σταθούν δίπλα στους επιστημονικούς φορείς και του ερευνητές για την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος του νησιού μας.
      Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δήμος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, εκτός του ότι ήταν ένας από τους μεγάλους χορηγούς, εκπροσωπήθηκε και από πέντε εισηγητές με σπουδαία θέματα. (βλέπε το δημοσιευμένο πρόγραμμα)  (Δούκουρης, Φαφούτης, Αποστόλου, Παλάντζας, Ριτσώνης)

Γιάννης Φαφούτης