Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΡΩΣΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

ΡΩΣΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


     Mε μία μικρή και σεμνή τελετή που διοργάνωσε ο δήμος Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας την Κυριακή το πρωί 27 Μαίου 2018 έγινε η υποδοχή της πολυμελούς αντιπροσωπείας δημοσιογράφων από τα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης της Ρωσίας.
    Η ομάδα αυτή με πρωτοβουλία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του ΕΟΤ Ρωσίας έχει ξεκινήσει πριν αρκετές μέρες από την νότια Εύβοια για να καταλήξει στη Λίμνη μετά από επίσκεψη και προσκύνημα στον Όσιο Ιωάννη το Ρώσο με σκοπό την ανάδειξη και τουριστική  προβολή του νησιού μας.
   Τους δημοσιογράφους που συνοδευόντουσαν από τον εκπρόσωπο τύπου της Ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα κ. Βλαδιμίρ Μαϊστρένκο, υποδέχθηκαν εκ μέρους του δήμου οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Κατσούρας , Ελένη Γεωργάκαινα και η δημοτική σύμβουλος Σοφία Φλώκου.
   Μετά το καλωσόρισμα από τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Κατσούρα έγινε (σε μετάφραση από την Έλενα Κοντράτοβα) μία σύντομη αναφορά στην ιστορική διαδρομή της Λίμνης, ενώ ο διευθυντής του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Μιχάλης Ψίλος τους πληροφόρησε για τις δραστηριότητες και τις συνεργασίες του πρακτορείου με τα Ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
   Στο τέλος πριν από την αναμνηστική φωτογραφία τους προσφέρθηκαν εκ μέρους του Δήμου δύο πακέτα βιβλίων με την ιστορία της Λίμνης και της ευρύτερης περιοχής, από το Ελύμνιον Ρόδι τοπικά προϊόντα, από το χορευτικό σύλλογο "Το Λύμνι" τραγανιστοί λουκουμάδες από την διοργάνωση Σκυλίας αναμνηστικά μπλουζάκια και μετάλλια και από το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το περιοδικό που εκδίδει δυο φορές το μήνα και διανέμεται δωρεάν στο Μετρό καθώς και τον κατάλογο με τα συνεργαζόμενα με το Α.Π.Ε ανά τον κόσμο ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Γιάννης Φαφούτης