Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟ ΚΟΥΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΒΥΘΙ

   Μία ξεχωριστή παράσταση κουκλοθέατρου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το περασμένο Σάββατο 14 Απριλίου 2018 όσοι είχαν την ευκαιρία να παραβρεθούν στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματοθεάτρου Ελύμνιον.
    Η θεατρική Ομάδα "ΤΟ ΚΟΥΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΒΥΘΙ" για μία ολόκληρη ώρα τα έδωσε όλα και εισέπραξε στο τέλος το παρατεταμένο χειροκρότημα της επιβράβευσης του κοινού.
   Τι ήταν όμως αυτό που μας παρουσίασαν τα μέλη της ομάδας με ένα ξεχωριστό και πρωτότυπο τρόπο που είναι αποτέλεσμα μεγάλης προετοιμασίας σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες που ακούνε στο όνομα "Μαύρο Θέατρο". 
    Ακούγοντας κουκλοθέατρο ο νους μας πηγαίνει σε κάτι μόνο το παιδικό. Παρακολουθώντας όμως την μαγεία των χρωματιστών κινουμένων σχεδίων  σε συνδυασμό με το σενάριο την κατάλληλη μουσική και τον κατάλληλο φωτισμό διαπιστώνεις ότι η παράσταση μπορεί να είναι για παιδιά αγγίζει όμως όλους μας.
    Και  πως να μην μας αγγίζει αφού το μήνυμα που βγήκε είχε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος από τις κάθε λογής  επιβουλές που σαν στόχο τους έχουν μόνο το κέρδος και όχι την ίδια η ζωή.
   Τελικό συμπέρασμα: Πρώτα πρέπει να αλλάξουμε τον εαυτό μας αν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.
    Κατά την ταπεινή μου γνώμη επιβάλλεται η παράσταση να επαναληφθεί και μάλιστα να ενταχθεί στις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σκηνοθεσία - Κούκλες-Σκηνικά: Ζαχαρούλα Καψάλα.
Συμμετείχαν: Μαρία Χαλεπά, Βασιλική Χασάνη, Γιάννης Χρυσάνθης.
Αφήγηση: Γιώργος Λαμπριανός.
Ήχος - Φώτα: Νίκος Νικολαϊδης.