Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

ΡΕΠΟΡΤΑΖ (Ενός κακού μύρια έπονται)

"ΕΝΟΣ  ΚΑΚΟΥ  ΜΥΡΙΑ ΕΠΟΝΤΑΙ
    Έλεγαν οι αρχαίοι υμών πρόγονοι και δεν είχαν άδικο. Βλέποντας την περιοχή από  το ακτωνύμιο της Γλύφας έως και το ακτωνύμιο της Κρήνης Βρύσης, δύο χιλιόμετρα από τη Λίμνη, στο βόρειο Ευβοϊκό κόλπο από τη μεριά της Εύβοιας, θα διαπιστώσει ότι μετά τον καταστροφικό κυκλώνα του "Ζορμπά" που άφησε τόσα δεινά σε περιουσίες και σε ανθρώπους, στην περιοχή της βορειοκεντρικής Εύβοιας, άλλαξε και την τοπογεωγραφία της ακτογραμμής σε όλο το μήκος της προαναφερόμενης περιοχής από τα χιλιάδες κυβικά μπάζα και χώματα που παρέσυραν τα νερά και μέσω των ρεμάτων στη θάλασσα.
    Έτσι λοιπόν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2016, (για αυτό γράφω ενός κακού μύρια έπονται) το δάσος που συγκρατούσε την ορμή των υδάτων δεν υπάρχει πια με αποτέλεσμα η μανία της φύσης να ξεσπάσει  ανεξέλεγκτα και καταστροφικά σε ότι έβρισκε στο πέρασμά της βάζοντας κυριολεκτικά τη στεριά μέσα στη θάλασσα.
    Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές και κυρίως αυτή που παραθέτω συγκριτικά την περιοχή με φωτογραφία του 2007. Η δημιουργός φύση βέβαια με τις θαλασσινές νότιες φουρτούνες θα φέρουν μετά από πολλά χρόνια τη παραλία στη θέση της, έχω όμως την άποψη (χωρίς να είμαι ειδικός ) ότι δεν θα ξαναγίνουν ακριβώς ίδιες. Μακάρι να διαψευσθώ, θα είναι ότι καλύτερο.
Κείμενο φωτογραφίες 
Γιάννης Φαφούτης
ΠΑΡΑΛΙΑ  ΤΟΥ ΑΓΙΩΡΓΗ ( Η πρόσχωση έχει δημιουργήσει δεύτερο κάβο στο κέντρο της παραλίας)